Bel ons nu!
071 889 77 70

De kaasboerderij

Altijd al willen weten hoe ambachtelijke kaas wordt gemaakt? kom dan eens langs voor onze rondleiding op een authentieke kaasboerderij!

Kaas is voor bijna alle Nederlanders een favoriet stukje zuivel, maar weinig mensen weten hoe de kaas echt wordt gemaakt. Na een hartelijk ontvangst volgt een rondleiding door de kaasboerderij die al sinds 1845 echte Boeren-Leidse kaas maakt. Er wordt u van alles verteld over de processen en de bereidingswijze van deze ambachtelijke kazen. Een zuivelproduct met een geheel eigen smaak, dat met veel passie op de boerderij wordt gemaakt.

Kenmerkende aan de Boeren-Leidse kaas is de rode kleur en het Leidse sleutel merk. De koeien van de kaasboerderij lopen vrij rond in de weide waardoor de kaas zijn eigen smaak krijgt. De Boeren-Leidse kaas wordt al eeuwen in de omgeving van de Sleutelstad Leiden gemaakt.

Tijdens de rondleiding door de kaasboerderij krijgt u te zien hoe deze ambachtelijke kaas wordt gemaakt en er worden nog extra feiten en weetjes verteld over de kaas. De sfeer en omgeving dragen er zorg voor dat u extra zult genieten bij het proeven van dit overheerlijke zuivelproduct.

Handig om te weten

  • Maximaal 20 personen per rondleiding
  • Bij een groep >20 personen wordt deze in meerdere groepen opgesplitst
  • Op de maandagen is een rondleiding op de kaasboerderij niet mogelijk

Inclusief

  • Begeleiding
  • Het proeven van de kaas

Prijzen

  • Vanaf € 4,50 per persoon
  • Tijdsduur rondleiding is 45 tot 60 minuten

Combineer het bezoek aan de kaasboerderij met een les waterskiën, wakeboarden of zeilen. Catering of een complete barbecue aan boord van de sloep of op ons terras behoort ook tot de mogelijkheden! Dit verzorgen wij op de Kagerplassen in Warmond, vlakbij Leiden, Amsterdam en Haarlem.